Aloja arborescens v Sloveniji (83 min) >>>poglejte

(Za ogled  TV oddaje kliknite na sliko v sredini.)

 

 

Radijska oddaja o aloji aborescens (47 min) >>>poslušajte

 

 

Najdaljša TV oddaja Pot–i o aloji arborescens, kar smo jih kdaj imeli moč gledati na slovenskih televizijah. Tokrat sva skupaj z g. Matijem in gospo Claudio iz Vrtnarstva Ruzzier-Černe z vami delila številne informacije o vzgoji in uporabi aloje arborescens. Povabim vas k ogledu TV oddaje Pot-i, ki ponuja številne informacije tudi tistim, ki jim je aloe arborescens že dobro poznana.

 

V primeru, da TV. oddaja Pot–i ne odgovori na vaša vprašanja in pomisleke, vas vabim da vprašanje naslovite na vrtnarija Ruzzier – Černe, Parecag - Parezzago, Sečovlje

 

V knjigi je lepo napisano, na spletu najdemo mnogo informacij, a zelo pomaga, če izvemo na kaj moramo paziti od nekoga, ki ima bogate izkušnje z aloe arborescens. Takšna oseba je zagotovo ga. Claudia (kontakti so omenjeni zgoraj). Z možem vzgajata z ljubeznijo, spoštovanjem do te rastline in zraste v čistem naravnem okolju brez pesticidov in umetnih gnojil. Rastlina raste 3 do 5 let v rastlinjaku ob posebni negi, preden jo lahko začnemo trgati in uporabljati liste rastline aloja aborescens.

 

Uporaba aloje arborescens: Danes je večina znanja o aloje arborescens prenešena iz bolj poznane aloe vera. Moč aloje arborescens znova spoznavamo šele v zadnjem času, ko so nam bile ponovno odkrite marsikatere pozitivne lastnosti, ki jih ima rastlina na naše zdravje.

 

Brazilski frančiškan pater Romano Zago nam je predstavil starodavni recept za pripravek iz aloe z medom, s pomočjo katerega lahko danes sadove te čudovite rastline uporabljamo vsi.

 

Starodavni recept, ki ga je dobesedno “pobral z ulice” očitno učinkuje. Med ljudi in v pomoč sodobni medicini je pater Romano Zago prinesel poceni pripravek, ki je na dosegu roke prav vsem.

 

Za zdravljenje po njegovih navodilih tako potrebujemo domači med, rastlino alojo arborescens in domače žganje (tudi ni obvezno žganje – alkohol za otroke, bolne da pripravimo napitek …).

 

V primeru, da ne najdete časa za izdelavo lastnega pripravka iz aloje, pa si poglejte že pripravljen pripravek iz aloe arborescens z medom, izdelan po receptu patra Romana Zaga v TV oddaji Pot–i.

 

 

Od raka se može ozdraviti!  

 

Knjiga frančiškanskega patra Romana Zaga dobite prevedeno

v slovenskem jeziku v (www.e-knjigarna.si/raka-lahko-ozdravimo),

v hrvaškem jeziku (verbum.hr/knjige/od-raka-se-moze-ozdraviti!-6451)

za tiste, ki se želite podrobneje seznaniti z rastlino aloja aborescens.

 

Čeprav aloja arborescens nima znanstvene podlage, rastline vsekakor ne gre zanemariti. V njeno korist govorijo dognanja v zadnjih letih, ki jih omenja tudi pater Romano Zago, ko se v kombinaciji s sodobno medicino ljudje postavijo po robu bolezni, kot sta AIDS in rak.

 

Tako izgleda pripravljen napitek iz aloje aborescens.

Za tem ga moramo tudi primerno shraniti na hladnem.

 

Aloja aborescens je samo naravni pripomoček, da si poboljšate vaše zdravje in počutje.

 

 

 

 

 

Vir: Vrtnarija Ruzzier - Černer in TV Pot-i Slovenija