»In spoznali boste resnico in

resnica vas bo osvobodila.« (Lk 8,32)


Zaradi situacije v kateri se nahajamo v Sloveniji in po svetu,  sem se včlanil v stranko Resni.ca  (vodja Zoran Stevanović), ki se bori za človeške vrednote pravičnost, poštenost, transparentnost, mir, svobodo, demokracijo in za katero vem po njihovih dosedanjih dejanjih in po svoji vesti, da me ne bo izdala.

 

Ko je nek star človek gorel v hiši, ga je prišel reševati gasilec, a ni hotel zapustiti gorečega prostora, ker je verjel, da ga bo Bog rešil iz njega. Nato je prišel v reševanje k njemu še drugi gasilec in je tudi njega zavrnil. Na koncu je k njemu prišel še poveljnik gasilcev in je tudi njega zavrnil. Ko je človek v hiši izgorel v pepel in je nato prišel k Bogu, mu je očital: Zakaj me Bog nisi rešil iz ognja? Bog pa mu je odgovoril: Poslal sem ti tri gasilce, da bi te rešili, pa si jih vse zavrnil. Ker molim k Bogu, da nam pošlje pomoč v teh težkih časih, sem se iz te zgodbe starega človeka nekaj naučil. Ko je prišel gasilec (beri Zoran Stevanović iz Resni.ce) sem ponujeno roko pomoči sprejel. Sedanjim strankam v parlamentu  ne zaupam, ker menim, da so nas izdali, prodali.

 

Ko je stara ženica po dežju pobirala plastenke in pločevinke ob cesti, se je duhovnik fra Goran Azinović peljal proti Međugorju. Ponavadi se ne ustavlja, a tokrat mu je glas vesti rekel: A bi se ustavil, če bi to bila tvoja mati. Ustavil je. Pozneje je v pridigi o tem še povedal. Ali se ustaviš, ali se ne ustaviš. Lahko napišeš 5 knjig zakaj se nisi ustavil, a šteje samo to, da si se ustavil. Tako sem tudi jaz razmišljal: Ali boš podprl Resni.co ali ne. Šteje samo, če jo boš podprl(-a), ker bo samo to pomenilo spremembo na bolje. 5 napisanih knjig, zakaj je nisi podprl(-a), pa je zaman, ne bo reševalo problema, glasovanje za Resni.co pa bo. Za vse nas velja: Ali boš šel/šla na volite ali ne. Tokrat zgodovinsko šteje samo to, da boš šla/šel na volitve in po vesti volil(-a).

 

Zlatko Šehovič, univ.dipl.ekon.                                                 Resni.ca

 

P.S.: Moje Razmišljanje o transhumanizmu